KUNST TAFELTENNISTAFEL

"BY ARTIST ROPP SCHOUTEN"

Centraal in Ropp’s werk staan vormen en kleuren en er is nauwe verbinding met de natuur. Zo ontwerpt hij veel vanuit de cirkel en het vierkant. De cirkel symboliseert de aarde; de natuur. Het vierkant staat juist voor alles wat mensen maken.

Met zijn ruime expertise heeft Ropp Schouten één tafeltennistafel volledig aangepakt. De tafeltennistafel heeft een eigen verhaal en uit zich in iedere ruimte als een echte eye-catcher.

De kunst speeltafels van Ropp Schouten zijn met de mooie design’s ideaal om in of rondom huis te te plaatsen. Maar ook buiten bij verenigingen, clubhuizen, instellingen en kantoren.

TAFELTENNISTAFEL X ROPP

Voor het ontwerp van de tafeltennistafel heeft Ropp zich vooral laten inspireren door het spelelement. Het spelen en plezier hebben, daar komt zijn ontwerp vandaan.

“Je kan met tafeltennis namelijk winnen of verliezen. Er is goed en ‘kwaad’; de tegenstander. Ik heb dan ook de kleuren rood en blauw gebruikt. Verder heb ik vooral gespeeld met ‘mijn’ vormen en kleuren om verwarring te scheppen in het spel. Op deze manier haal ik het tafeltennissen uit zijn context en geef ik het een nieuwe dimensie.”

Vanaf  1.795,00 incl. BTW

Ropp Schouten® Kunst Tafeltennistafel is een unieke tafel met een speciale kleuren print, en kan gebruikt worden als een vergadertafel.

KUNST VOETBALTAFEL

"BY ARTIST NASBAMI"

Kunstenaar Nazif Lopulissa, bekend als Nasbami, studeerde in 2017 af aan de Willem de Kooning Academie en woont en werkt sindsdien in Rotterdam. In eerste instantie vallen in zijn abstracte werken de geometrische figuren, grote kleurvlakken en een grote diversiteit aan verschillende materialen op.

Of het nu schilderijen, sculpturen of grafische werken zijn – Nazifs werken zijn een onderzoek naar objecten in de (publieke) ruimte. Zo werkt hij nu bijvoorbeeld aan een onderzoek naar speeltuinen in Nederland. Plaatsen waar functionaliteit en veiligheid voorop staan en felle kleuren vaak de boventoon voeren in het straatbeeld.

Plekken waar kinderen komen spelen, of jongeren komen ‘hangen’. Speeltuinen herkennen we allemaal, maar we staan amper stil bij de verschillende contexten ervan en de processen hierachter. En dat terwijl elk object in de publieke ruimte bepalend is voor de context van deze ruimte volgens Nazif.

VOETBALTAFEL X NASBAMI

Voor het ontwerpen van deze voetbaltafel koos Nasbami voor een kunstwerk dat als een soort stickervel op de tafelvoetbaltafel geprint kon worden – een voetbaltafel als canvas voor zijn werk. Om tot dit idee te komen, dook hij – net als bij het speeltuin onderzoek - terug in zijn eigen jeugd.

Zo herinnerde hij zich een tafelvoetbaltafel op zijn oude school waar je een sticker kreeg als je een wedstrijdje won. Deze associatie nam hij mee in het ontwerp voor de tafel, waarbij hij diverse stickervellen begon te ontwerpen.

Hierbij speelde hij veel met negatieve ruimte – hetgeen ook overblijft wanneer je een sticker uit het stickervel haalt. Een uitdaging was om de diverse kanten van de tafel zó te ontwerpen dat er een totaalbeeld ontstond.

Vanaf  2.119,00 incl. BTW